Mobiele airco's
Realiseer uw eigen koele ruimte met behulp van onze mobiele airco’s. Naast koelen kunnen de mobiele airco’s ook ventileren en ontvochtigen, sommige kunnen zelfs verwarmen. De apparaten zijn niet gebonden aan één locatie en door de gemonteerde wielen ook nog eens makkelijk te verplaatsen. Kijk dus snel hieronder van de beste mobiele airco’s.
Resultaat 1–12 van de 13 resultaten wordt getoond
Resultaat 1–12 van de 13 resultaten wordt getoond
Verschillende typen & functies mobiele airco’s
Op Klimaatwinkel.nl verkopen wij verschillende type mobiele airco’s met elk hun eigen functies en eigenschappen. Alle airco’s kunnen koelen, ventileren en ontvochtigen. Sommige modellen kunnen ook verwarmen of de lucht reinigen, kijk goed naar de eigenschappen om te bepalen wat de door jou geselecteerde mobiele airco allemaal kan.
Werking mobiele airco’s
Bij een mobiele airco zit, in vergelijking met een vaste airco, het buiten- en binnendeel in één apparaat. De werking blijft hetzelfde waarbij de airco met behulp van koelgas, compressor en verdamper warmte aan de ruimte onttrekt. De warme lucht wordt nu met behulp van een afvoerslang afgevoerd naar een door u gekozen locatie. Bij het koelen van de ruimte wordt de lucht ook gelijk ontvochtigd wat de behaaglijkheid ten goede komt. Een hoge luchtvochtigheid geeft los van de temperatuur een benauwd gevoel, dit is ook waarom 30 graden in Nederland warmer aanvoelt als 30 graden in Spanje. De luchtvochtigheid in Nederland vaak hoger wat een plakkering benauwd gevoel kan geven.
Oppervlakte die de mobiele airco verkoeld
Bij al onze mobiele airco’s staat het koelvermogen aangegeven in BTU (British Thermal Units) welke vertaald worden naar een maximaal koelbare oppervlakte. Belangrijk is op de begrijpen dat er enkele voorwaarden waarmee deze maximale oppervlakte is berekend. De fabrikant gaat er hierbij vanuit dat de ruimte goed geïsoleerd is en er weinig tot geen warmtebronnen in de ruimte aanwezig zijn. Daarnaast gaan ze uit van een plafondhoogte van 2,5 meter en dat er gebruik wordt gemaakt van goede zonwering. Voldoet uw ruimte niet aan de door de fabrikant gebruikte voorwaarden, houdt er dan rekening mee dat uw maximale te koelen ruimte 35% kleiner is. Voorbeeld: Fabrikant geeft een max. oppervlakte van 45m2 aan, dan is dit bij een slecht geïsoleerde ruimte ongeveer 30m2.
Geluid van mobiele airco’s
Een mobiele airco maakt geluid wanneer deze uw ruimte aan het koelen is. Dit geluid van de airco wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door de compressor die het koelgas samenperst tot vloeistof. Bij een vaste airco zit de compressor in het buitendeel waardoor je bij gesloten ramen minder geluid van ervaart. Het maximale geluid wat onze mobiele airco’s produceren kunt u terugvinden bij de eigenschappen. Een relatief stille mobiele airco maakt tussen de 50 en 60 decibel en de minder stille varianten tussen de 60 en 65 dB. Ter vergelijking: een draaiende vaatwasser produceert zo’n 60 a 65 decibel.
Afvoerslang mobiele airco’s
Om de warme lucht af te voeren gebruiken bijna alle mobiele airco’s een afvoerslang, mocht u een mobiele airco zonder afvoerslang willen kijk dan hier. Plaats de mobiele airco altijd bij een deur of raam zodat u de afvoerslang naar buiten of een andere ruimte kan plaatsen. Zorg er hierbij voor de er zo min mogelijk warmte lucht terug de ruimte in kan stromen, gebruik hiervoor onze raamafdichtingskit of maakt een gat naar buiten. Bij het aanleggen van de afvoerslang moet deze zoveel mogelijk in een rechte lijn worden geplaatst. Belangrijk: een afvoerslang mag nooit opgelengd worden.
Energieverbruik mobiele airco
Net zoals alle elektrische apparaten gebruikt ook een mobiele airco stroom. Het aantal kilowatt vermogen bepaald de hoeveelheid stroom die er gebruikt wordt. Bij een mobiele airco is dit gemiddeld 1 kW per uur. Als we uitgaan van een gemiddeld zomerseizoen waarbij we 40 warme dagen hebben en de mobiele airco dan 8 uur per dag laten draaien komen we uit op 320 kW per zomerseizoen. Vermenigvuldig dit met de prijs van € 0,30 per kW (afhankelijk van uw energieleverancier) en de mobiele airco kost u ongeveer €96,- aan stroom per zomerseizoen.
Condens bij mobiele airco’s
Zoals eerder genoemd haalt de mobiele airco tijdens het koelen ook het vocht uit uw ruimte. Dit wordt opgevangen met een ingebouwd reservoir, het apparaat geeft zelf aan wanneer dit reservoir geleegd dient te worden. Gemiddeld produceert een mobiele airco zo’n 1 a 2 liter water per uur waarbij u bij normaal gebruik het reservoir om de dag moet legen. Het is uiteraard ook mogelijk om net als de lucht afvoerslang een condens afvoerslang aan te sluiten zodat u het condens niet meer handmatig hoeft af te voeren.
Ga voor meer goede tips bij het gebruik van een mobiele airco naar onze nieuwspagina.