Monoblock airco's

Hieronder treft u ons assortiment monoblock airco’s. Met dit type airco heeft u een vaste airco zonder buitendeel wat in de winter maanden ook kan verwarmen. Doordat deze airco niet uit een binnen en buitendeel bestaat kunt u het apparaat zelf monteren zonder F-gassen monteur.

Toon Filters

Enig resultaat

  • 1,289.00 Toevoegen aan winkelwagen

Enig resultaat

Wat is een monoblock airco?

Een monoblock airconditioner is een compacte airco die alle onderdelen in één enkele unit bevat, waaronder de compressor, condensor, expansieventiel en verdamper. Hierdoor is het apparaat gemakkelijk te installeren en geschikt voor kleine tot middelgrote ruimtes, zoals slaapkamers, woonkamers en kantoren.

Een monoblock airco kan niet alleen koelen, maar ook verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Het is een populaire optie vanwege de eenvoudige installatie, mobiliteit en efficiënte werking. In tegenstelling tot centrale airconditioningsystemen zijn er geen aparte onderdelen die geïnstalleerd moeten worden, waardoor het snel en gemakkelijk is om een specifieke ruimte te koelen of verwarmen. Dit maakt het een praktische keuze voor mensen die op zoek zijn naar een efficiënte en eenvoudige airco-oplossing.

Wat is het verschil tussen een monoblock airco en een split unit airco?

Het belangrijkste verschil tussen een split unit airco en een monoblock airco is dat een split unit airco uit twee aparte delen bestaat: een binnenunit die de gekoelde of verwarmde lucht in de kamer blaast, en een buitenunit die de warmte of koude afvoert naar buiten. Bij een monoblock airco zitten alle onderdelen in één enkele unit, wat betekent dat er geen buiteneenheid nodig is.

Een monoblock airco heeft enkele voordelen ten opzichte van een split unit airco. Zo is een monoblock airco meestal goedkoper en gemakkelijker te installeren, omdat er geen koelleidingen tussen de binnen- en buitenunit hoeven te worden aangelegd. Je hebt er dus geen gecertificeerde monteur voor nodig.

Wat zijn de voordelen van een monoblock airco?

Een monoblock airco heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten airco’s:

  1. Eenvoudige installatie: Het installeren van een monoblock airco is gemakkelijk en kan door de gebruiker zelf worden gedaan zonder dat er een gecertificeerde installateur nodig is. De airco kan snel en eenvoudig worden aangesloten op een stopcontact.
  2. Lagere installatiekosten: Omdat er geen professionele installatie nodig is, zijn de installatiekosten van monoblock airco’s lager dan die van bijvoorbeeld split unit airco’s. Dit bespaart veel geld.
  3. Lagere energiekosten: Monoblock airco’s zijn energiezuinig en verbruiken minder energie dan mobiele airco’s, wat leidt tot lagere energiekosten.
  4. Geluidsarm: De meeste monoblock airco’s produceren minder geluid dan mobiele airco’s, maar wel meer geluid dan split unit airco’s. Dit is iets om in gedachten te houden bij de aanschaf. In het algemeen zijn monoblock airco’s een praktische en betaalbare oplossing voor het koelen of verwarmen van ruimtes tijdens warme of koude dagen. Ze zijn gemakkelijk te installeren en energiezuinig, en bieden aangename comfort in huis of op kantoor.

 

Hoe werkt een monoblock airco?

Een monoblock airco werkt volgens hetzelfde principe als andere airconditioners: het haalt warmte uit de lucht en voert deze af naar buiten, waardoor de lucht in de kamer wordt gekoeld. In een monoblock airco zitten alle belangrijke onderdelen, zoals de compressor, condensor, verdamper en ventilator, in één enkele unit.

Het proces begint met het opzuigen van warme lucht uit de kamer door de ingebouwde ventilator. De warme lucht passeert de verdamper, waar het koelmiddel in contact komt met de warme lucht en de warmte opneemt. Vervolgens wordt de afgekoelde lucht terug in de kamer geblazen. Het koelmiddel wordt door de compressor naar de condensor gepompt, waar de warmte die is opgenomen in de verdamper wordt afgevoerd naar buiten. Daarna wordt het koelmiddel terug naar de verdamper gepompt om het koelproces te herhalen.

Een monoblock airco kan ook de lucht ontvochtigen, wat kan helpen om vochtigheid te verminderen en een comfortabeler binnenklimaat te creëren.

Kunnen monoblock airco’s worden verplaatst tussen kamers?

Monoblock airco’s kunnen niet verplaatst worden tussen kamers. Ze worden aangesloten op een binnenmuur waarbij er gaten naar buiten geboord dienen worden om de warme lucht af te voeren. Dit type airco is daarom een lastiger te verplaatsen dan mobiele airco’s.

Kan ik een monoblock airco zelf installeren?

De installatie van een monoblock airco (zonder buiten unit) is relatief eenvoudig en wordt vaak aangeduid als ‘plug and play’ airconditioning. In tegenstelling tot split airco’s hoeft een monoblock niet door een professionele installateur te worden geïnstalleerd.

Het installatieproces vereist slechts 2 of 3 gaten in de muur voor de afvoer en toevoer van lucht. Deze gaten worden afgedekt met een gevelrooster, waardoor de buitenkant van het gebouw vrijwel onveranderd blijft. We raden aan om het condenswater af te voeren via een condenswaterslang naar buiten (via het derde gat met een diameter van 22mm).

Een ander voordeel van airco’s zonder buitenunit is dat ze geschikter zijn voor monumentale panden of panden waarvoor toestemming nodig is van een VvE. Omdat het uiterlijk van het gebouw nauwelijks verandert bij de installatie van een monoblock airco, wordt deze vorm van airconditioning meestal sneller geaccepteerd.

 

Wat zijn de alternatieven van monoblock airco’s?

De alternatieven van monoblock airco’s zijn mobiele airco’s en split unit airco’s. Lees hier in ons blog alle voor en nadelen van deze drie verschillende soorten airco’s.

Airco installatie en airco onderhoud

Wij zijn jouw partner voor zowel airco installatie als onderhoud. Of je nu een airconditioner wilt aanschaffen of al hebt, bij ons ben je aan het juiste adres. Vraag eenvoudig een vrijblijvende offerte aan voor de gewenste airco installatie. Bovendien nemen wij graag het airco onderhoud voor onze rekening, zodat je systeem altijd in topvorm is.

Check ook snel ons assortiment airco’s

Mobiele airco’s
Airco omkastingen
Airco accessoires