Airco onderhoud

Goed onderhoud zorgt voor de beste kwaliteit airco's

Het belang van goed onderhoud

Goed onderhoud is belangrijk voor de werking en de levensduur van uw installatie. Tijdens het onderhoud controleren wij de werking van uw airco en reinigen wij de gehele installatie. Hierdoor blijft u verzekerd van een goed werkende installatie en worden eventuele storingen zo veel mogelijk voorkomen. Ook worden alle schimmels en stofdeeltjes uit uw installatie verwijderd en zorgen wij ervoor dat uw airco weer lekker ruikt. Hierdoor bent u verzekerd van een gezond binnenklimaat. 

airco-onderhoud-klimaatwinkel

Verschillende soorten onderhoud

Bij het onderhoud aan uw installatie maken wij onderscheidt tussen klein en groot onderhoud. De frequentie van het onderhoud hangt af van het gebruik.

Klein onderhoud

✔ Binnenunit schoonmaken
✔ Reinigen filters binnenunit
✔ Controleren en reinigen van de condensafvoer
✔ Temperatuur uitblaas koelen/verwarmen controleren
✔ Buitenunit schoonmaken
✔ Installatie controleren (leidingisolatie, ventilatoren en compressor)

Groot onderhoud

✔ Nat reinigen verdamperblok
✔ Nat reinigen fanrol
✔ Condensor (buitendeel) inwendig reinigen en doorblazen)
✔ Drukken meten
✔ Koelgas vulling controleren
✔ Alle werkzaamheden van klein onderhoud

Onderhoudsfrequentie

Verschillende ruimtes vragen om verschillende onderhoudsfrequentie. Dit kan variëren van 1 x per 2 jaar naar 4 x per jaar.

 

Particuliere installaties

Installaties in particuliere ruimtes welke alleen gebruikt worden voor koeling adviseren wij minimaal 1 x in de 2 jaar te laten onderhouden. Gebruikt u de airco ook voor het verwarmen van de ruimte, dan adviseren wij 1x per jaar onderhoud.

Kantoor installaties

Airco installaties in kantoor gebouwen adviseren wij minimaal jaarlijks te onderhouden. Dit door het intensieve gebruik van de installatie.

Specifieke ruimten

Ruimtes welke niet in bovenstaande categorieën vallen kunnen soms meerdere keren per jaar onderhoud behoeven. Denk hierbij aan een modezaak waar veel stof vrijkomt of een tandartsenpraktijk waar veel slijpsel in de lucht zit. Heeft u een specifieke ruimte? Neem dan contact op voor advies op maat.

Voor onderhoud

Stof in airco

Na onderhoud

Schoongemaakte airco na airco onderhoud door Klimaatwinkel

Onderhoudscontract

Wilt u verzekerd zijn van de juiste behandeling voor uw installatie, sluit dan een onderhoudscontract af. Hierbij houden wij de onderhoudsplanning in de gaten en verlengt u de garantie op de gehele installatie. Voordelen van een onderhoudscontract:

  • Verleng de garantie op de gehele installatie naar 5 jaar
  • U bent altijd verzekerd van tijdig onderhoud
  • Bij storingen krijgt u voorrang op klanten zonder abonnement
  • Korting op voorrijkosten en uurloon bij reparaties buiten de garantie
Airco onderhoud door verwijderen stof in airconditioning

Dit zeggen onze klanten over ons:

Rick Wijngaard
Rick Wijngaard
2024-04-30
Kan een heel lang verhaal neerzetten Maar het is een vakman met top service
R Veen
R Veen
2024-04-21
Wij hebben twee airco-apparaten laten installeren. Prima vakwerk, vakkundig (meedenkend voor de beste oplossing) , zeer klantvriendelijk (alles is bespreekbaar) en betrouwbaar. En ook nog tegen een mooie prijs.
Joke van der Maat
Joke van der Maat
2024-04-07
Daan geeft uitstekend advies, en heeft de airco binnen een dag geplaatst. Hij werkt heel netjes ???? 'n Vakman, die ik zéker zal aanraden bij anderen.
Reinie Cazant
Reinie Cazant
2024-04-05
Daan levert super goed werk af! Luistert naar de klant en denkt optimaal mee in de juiste oplossing. Zeker aan te bevelen.
D
D
2024-03-18
Van offerte tot uiteindelijke plaatsing, alles liep op rolletjes! Het contact was erg prettig en Daan komt zijn afspraken netjes na. Ik zou Klimaatwinkel.nl aan iedereen aanbevelen! Wij zijn in ieder geval erg blij met onze nieuwe airconditioning ????????
Bas van den Blink
Bas van den Blink
2024-03-18
Daan heeft perfect werk geleverd, hoe vaak vind je nog een klusser die goed communiceert met je meedenkt en zijn afspraken nakomt. Echt een topper en mocht ik ooit nog een airco nodig hebben dan ga ik hem zeker als eerste bellen.
Henk Boon
Henk Boon
2024-02-26
Daan is een heel aardige kerel die een mooi advies en offerte voor mijn airco heeft gegeven. Snel vakkundig geleverd. Heb hem ook aan een vriend geadviseerd.
Jet Van Zuijlen
Jet Van Zuijlen
2023-12-25
Goede service, goed contact en mooi eindresultaat. Daan denkt in oplossingen en helpt waar nodig!
Simon Beckers
Simon Beckers
2023-12-10
Daan heeft een mooie en strakke airco geplaatst. Afwerking is netjes en de airco is van mooie kwaliteit en simpel in gebruik. Daarnaast is Daan duidelijk in de uitleg en lekker sociaal! Er is ook een mogelijkheid dat hij het onderhoud doet van de airco.

Onze merken

Wij hebben zorgvuldig de beste merken uitgezocht zodat u verzekerd bent van de beste kwaliteit. Er mag geen compromis zijn op het gebied van duurzaamheid, prijs en gebruiksvriendelijkheid.

Logo Remeha Klimaatwinkel.nl
Logo Daikin Klimaatwinkel