Hybride warmtepomp installatie

Het installeren en juist onderhouden van de hybride warmptepomp

Het installeren van een hybride warmtepomp is een verstandige stap naar een energiezuinigere en duurzamere manier van verwarmen. Daarnaast wordt er ongeveer 60% minder aardgas verbruikt voor het verwarmen van uw huis. Hier zijn enkele belangrijke punten omtrent de hybride warmtepomp en de installatie hiervan.

Wat is een warmtepomp precies?

Een warmtepomp is een energiezuinig verwarmings- en koelsysteem dat warmte verplaatst van een bron naar een bestemming. Het principe achter een warmtepomp is gebaseerd op thermodynamica, waarbij warmte wordt verplaatst van een gebied met een lagere temperatuur naar een gebied met een hogere temperatuur, met behulp van een klein beetje toegevoegde energie.

Een warmtepomp bestaat uit een gesloten systeem van leidingen en componenten, waaronder een compressor, een condensor, een verdamper en een expansieventiel. Deze componenten werken samen om warmte op te nemen van een bron (zoals lucht, water of bodem), deze warmte te verhogen met behulp van een compressor, en vervolgens af te geven aan een ruimte voor verwarming of koeling.

Het gebruik van warmtepompen draagt bij aan energiebesparing, vermindert de CO2-uitstoot en verlaagt de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen voor verwarming en koeling. Dit maakt warmtepompen een duurzaam alternatief voor traditionele verwarmingssystemen en de energiebesparing is weer goed voor de portemonnee.

Klimaatwinkel helpt u de perfecte warmtepomp kiezen!

Wij helpen u graag kiezen. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij geven u advies op maat.

Beoordeling van de woning

Voordat jullie beginnen, is het belangrijk om de energiebehoeften van jullie woning te evalueren. Een warmtepomp werkt het meest efficiënt in goed geïsoleerde huizen, dus overweeg ook isolatieverbeteringen indien nodig. Ook bereikt een hybride warmtepomp het hoogste rendement bij een lage benodigde watertemperatuur. Hiervoor dienen jullie minimaal vloerverwarming in jullie woonkamer te hebben of lage temperatuur radiatoren.

 

Het juiste vermogen van de hybride warmtepomp

Kies een hybride warmtepompsysteem dat geschikt is voor jullie woning en verwarmingsbehoeften. Er zijn verschillende modellen en capaciteiten beschikbaar, dus overleg met ons om de juiste keuze te maken.

 

Locatie hybride warmtepomp

Bepaal samen met ons de ideale locatie voor zowel de buiten- als binnenunit en eventueel buffervat. De buitenunit, die warmte uit de omgevingslucht haalt, moet op een goede locatie geïnstalleerd worden. De binnenunit wordt vaak naast de bestaande verwarmingsinstallatie geplaatst. De buitenunit wordt door ons op een stabiele ondergrond geplaatst en wij zorgen voor voldoende ruimte rondom voor een goede luchtstroom. In de meeste gevallen heeft de hybride warmtepomp zijn eigen groep in de meterkast nodig.

Aansluiten warmtepomp op het bestaande cv-systeem

De hybride warmtepomp wordt geïntegreerd met het bestaande verwarmingssysteem, zoals een cv-ketel. Dit zorgt ervoor dat de cv-ketel kan bijspringen wanneer extra verwarmingscapaciteit nodig is. Bijna alle moderne cv-ketels zijn geschikt om samen te werken met een hybride warmtepomp. Twijfelen jullie of jullie cv-ketel geschikt is, overleg dan met ons.

Aansturing hybride warmtepomp

De cv-ketel wordt in veel gevallen aangestuurd door de kamerthermostaat. Een hybride warmtepomp werkt graag samen met zijn eigen merk thermostaat. Ook zijn er opties om elke ruimte in de woning apart van elkaar te verwarmen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Instructies en onderhoud voor optimaal gebruik

Na de installatie krijgen jullie van ons de juiste instructies over het gebruik van de hybride warmtepomp. Ook bieden wij een onderhoudsabonnement aan zodat jullie zo lang mogelijk van jullie installatie kunnen genieten en verzekerd zijn van de hoogste efficiëntie. Daarnaast verlengt een onderhoudsabonnement ook jullie garantie op de apparaten en installatie.

Garantie op warmtepomp

Er zit standaard 2 jaar garantie op alle hybride warmtepompen die wij installeren. Gedurende deze tijd staan wij garant voor de kwaliteit en prestaties van de geïnstalleerde warmtepomp. Daarnaast is het mogelijk om de garantie te verlengen tot 5 jaar door de warmtepomp te laten onderhouden. Tijdens het onderhoud zullen onze experts de warmtepomp grondig inspecteren, eventuele problemen identificeren en preventieve maatregelen nemen om de optimale werking te waarborgen.

Dit zeggen onze klanten over ons:

Joke van der Maat
Joke van der Maat
2024-04-07
Daan geeft uitstekend advies, en heeft de airco binnen een dag geplaatst. Hij werkt heel netjes ???? 'n Vakman, die ik zéker zal aanraden bij anderen.
Reinie Cazant
Reinie Cazant
2024-04-05
Daan levert super goed werk af! Luistert naar de klant en denkt optimaal mee in de juiste oplossing. Zeker aan te bevelen.
D
D
2024-03-18
Van offerte tot uiteindelijke plaatsing, alles liep op rolletjes! Het contact was erg prettig en Daan komt zijn afspraken netjes na. Ik zou Klimaatwinkel.nl aan iedereen aanbevelen! Wij zijn in ieder geval erg blij met onze nieuwe airconditioning ????????
Bas van den Blink
Bas van den Blink
2024-03-18
Daan heeft perfect werk geleverd, hoe vaak vind je nog een klusser die goed communiceert met je meedenkt en zijn afspraken nakomt. Echt een topper en mocht ik ooit nog een airco nodig hebben dan ga ik hem zeker als eerste bellen.
Henk Boon
Henk Boon
2024-02-26
Daan is een heel aardige kerel die een mooi advies en offerte voor mijn airco heeft gegeven. Snel vakkundig geleverd. Heb hem ook aan een vriend geadviseerd.
Jet Van Zuijlen
Jet Van Zuijlen
2023-12-25
Goede service, goed contact en mooi eindresultaat. Daan denkt in oplossingen en helpt waar nodig!
Simon Beckers
Simon Beckers
2023-12-10
Daan heeft een mooie en strakke airco geplaatst. Afwerking is netjes en de airco is van mooie kwaliteit en simpel in gebruik. Daarnaast is Daan duidelijk in de uitleg en lekker sociaal! Er is ook een mogelijkheid dat hij het onderhoud doet van de airco.
jeroen bontje
jeroen bontje
2023-10-10
Afgelopen mei twee airco’s geplaatst. Professioneel advies. Snel geholpen door Daan en zijn team. Hij komt zijn afspraken na en zorgt voor een fraaie afwerking. Binnen één dag was alles geïnstalleerd.
Carlo Pravisani
Carlo Pravisani
2023-09-10
Ik wilde een airco installeren en Daan kon op korte termijn langs komen. Goed advies gehad van hem en de airco perfect geïnstalleerd.

Waarom Klimaatwinkel.nl?​

Creëer uw eigen perfecte klimaat. Met behulp van onze innovatieve producten en professionele installatie zorgt u voor een gezond en optimaal binnen klimaat. Ons aanbod bestaat uit de levering en installatie van warmtepompen en airco’s. Daarnaast verzorgen wij ook het onderhoud van de warmtepompen en airco’s.

Onze merken

Wij hebben zorgvuldig de beste merken uitgezocht zodat u verzekerd bent van de beste kwaliteit. Er mag geen compromis zijn op het gebied van duurzaamheid, prijs en gebruiksvriendelijkheid.

Klimaatwinkel helpt u de perfecte warmtepomp kiezen!

Wij helpen u graag kiezen. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij geven u advies op maat.